dienstencheque, dienstencheques, bestellen, papieren cheque, elektronische cheque

U heeft na enig beraad beslist om de assistentie van een huishoudhulp met dienstencheques in te roepen?

Via een gespecialiseerd dienstenchequebedrijf is het mogelijk om op wekelijkse of tweewekelijkse basis een vaste huishoudhulp of poetshulp aan te vragen.

Zoals het woord “dienstenchequebedrijf” zelf zegt, betaalt u in onze sector niet met cash maar wel met dienstencheques. Per gepresteerd uur van de huishoudhulp betaalt u één dienstencheque. De originele waarde van de dienstencheques is 9 euro. De Vlaamse overheid heeft echter beslist dat de dienstencheques een fiscaal voordeel bieden, waardoor u na de fiscale aftrek netto nog maar 7,20 euro zal betalen per uur. U krijgt hier een jaarlijks attest voor om bij uw belastingsaangifte te voegen.

Op deze website zal u de uitleg vinden over:

  • de manier waarop u dienstencheques kan bestellen;
  • waar u dienstencheques kan bestellen;
  • welke soorten dienstencheques er bestaan.

Sinds 1 januari 2016 zijn de dienstencheques in elk geval een Vlaamse bevoegdheid geworden. Dit wil concreet zeggen dat indien u woonachtig in Vlaanderen bent, u ook Vlaamse dienstencheques dient aan te vragen.

U kan kiezen tussen twee soorten dienstencheques:

  1. Papieren dienstencheques
  2. Elektronische dienstencheques

U kan verdere uitleg vinden over de bestelprocedure van bovenstaande dienstencheques door op het soort dienstencheques te klikken dat u wenst.

U kan nog voor u de bestelprocedure doorloopt al een huishoudhulp aanvragen bij ons dienstenchequebedrijf. U kan hiervoor het contactformulier invullen. Wij nemen vervolgens binnen de lopende werkweek contact met u op!