Papieren Dienstencheques

dienstencheque, dienstencheques, bestellen, papieren cheque, elektronische cheque

U heeft besloten om te kiezen voor papieren dienstencheques!

Bij papieren dienstencheques geeft u per geleverde prestatie van een huishoudhulp het aantal dienstencheques mee dat u verschuldigd bent. De huishoudhulp zal deze vervolgens bezorgen aan het dienstenchequebedrijf.

Hoe bestel en gebruik ik papieren dienstencheques?

Stap 1

Om dienstencheques te kunnen bestellen dient u zich eerst te registreren op http://www.dienstencheques-vlaanderen.be/ met behulp van uw elektronisch identiteitskaart. De duur van uw inschrijving is afhankelijk of u handmatig uw gegevens ingeeft of via aan identiteitskaartlezer. Van zodra u kan inloggen op de website om effectief dienstencheques te bestellen bent u in de mogelijkheid om papieren dienstencheques te bestellen. Sodexo stuurt u hiervoor namelijk een bevestigingsmail met uw persoonlijke gebruikersnummer en dat bestaat uit 12 cijfers.

U kan dienstencheques bestellen door het exacte bedrag van het aantal dienstencheques (= het aantal gewenste dienstencheques x 9 euro) over te schrijven op het rekeningnummer van Sodexo (BE41 0017 7246 2610). Bij de gestructureerde mededeling vermeldt u steeds uw gebruikersnummer (12 cijfers) die u via de bevestigingsmail van Sodexo doorkreeg.

Indien u een fout maakt bij de bestelling zal uw geld in elk geval worden teruggestort. Dit kan omwille van meerdere redenen:

  • U heeft niet het vereiste minimum aan dienstencheques besteld: het minimum aantal dienstencheques dat u per keer moet bestellen is tien hetgeen overeenstemt met een bedrag van minimaal 90 euro;
  • U heeft het wettelijk maximum aan dienstencheques overschreden: het maximum aantal dienstencheques voor particulieren is vijfhonderd per kalenderjaar (400 stuks aan 9 euro en vervolgens 100 stuks aan 10 euro);
  • U heeft geen correct bedrag ingegeven (geen veelvoud van 9 of 10).

Voor stap 3 hoeft u zelf niets meer te doen!

Van zodra Sodexo uw overschrijving geregistreerd heeft, zullen zij u hiervan op de hoogte stellen (dit kan tot drie werkdagen duren). In de mail die u hieromtrent zal ontvangen, kan u lezen dat de papieren dienstencheques opgestuurd worden naar het door u meegedeelde adres (domicilieadres) en dit binnen de drie daaropvolgende werkdagen.  U mag er dus vanuit gaan dat u binnen vijf werkdagen na ontvangst van uw overschrijving uw papieren dienstencheques in de bus mag verwachten!

Van zodra u uw papieren dienstencheques in goede orde ontvangen heeft, kan u  de prestaties van uw huishoudhulp of poetsvrouw hiermee betalen.

Indien u het formulier onderaan deze pagina invult, zal uw aanvraag rechtstreeks naar een lokaal dienstenchequebedrijf gestuurd worden. Zij zullen u dan binnen drie werkdagen contacteren om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om een poetshulp langs te sturen.